Deep tissue Massage

Of u nu een atleet bent met een dagelijkse hoge vraag die op uw lichaam wordt geplaatst of terugvindt van een letsel of ziekte, deep tissue massage heeft waarschijnlijk een aantal voordelen om u te bieden. Massages zijn al duizenden jaren door de hele wereld gebruikt om zowel fysieke als psychische stress te verlagen. Uit onderzoek blijkt, of het nu alleen of in combinatie met andere behandelingen wordt gebruikt, massage therapie een effectieve manier is om te helpen met het behandelen van gemeenschappelijke aandoeningen zoals artritis, angst en chronische rugpijn.

Het hoofddoel van deep tissue massage is om pijn en ongemak te verminderen, terwijl het lichaam het vermogen om zichzelf verbeterd. Deep tissue massages zijn niet alleen ontspannend - ze helpen ook met het verlengen en vrijlaten van spieren die vaak gespannen voelen en vastzitten in ongemakkelijke vasthoudpatronen.

Wat deze massage precies inhoudt.

Deep tissue massage omvat manipulatie van de diepe lagen weefsel in het lichaam, inclusief het fascia en ander ondersteunend weefsel dat de spieren en gewrichten vormt. In vergelijking met andere populaire massage technieken zoals de Zweedse massage of acupressuur, die de neiging hebben om lichter te zijn in druk, is de dtm meestal langzamer en steviger.

Deze massage is erg therapeutisch, vooral omdat het de bloedstroom stimuleert, spierspanning en tegelijkertijd de psychologische stress verlaag door de geluk hormonen vrij te geven zoals serotonine en oxytocine.

Manipulatieve benaderingen voor het natuurlijk behandelen van pijn en andere gezondheidsproblemen zijn al meer dan 3000 jaar gebruikt, die terugkeren naar oude Egyptische en Chinese beschavingen. Drukmassages werden gebruikt om "Qi" te verbeteren, het lichaam te detoxen en een betere leverfunctie te bevorderen - die vandaag kan worden verklaard door het proces van het activeren van het lymfatische systeem.

Experts geloven dat de oude Egyptenaren de eerste waren die zeer stevige, diepe druk gebruiken om chronische pijn te behandelen. In het Westen begon diepe weefselmassage tijdens het midden van de 19e eeuw aandacht te krijgen, beginnend in Canada en de weg in de VS.

Deep tissue massage tegen littekenweefsel als gevolg van een blessure

Deep tissue massages worden vaak gebruikt voor het behandelen van blessures om nieuw gevormde littekenweefsel af te breken, om te voorkomen dat er stijfheid ontstaat en om het herstel te bevorderen. Massage is aangetoond om de ontsteking en spierkrampen te verminderen door de bloedstroom te stimuleren, de spieren los te maken om meer zuurstof te verlenen en ook de automatische stressrespons van het zenuwstelsel te verminderen.

Na het letsel, en vooral als het ook een zeer stressvolle tijd is, kan ontsteking de bloedstroom verhinderen waardoor vitale voedingsstoffen en zuurstof het beschadigde weefsel niet kunnen bereiken. Dit kan ertoe leiden dat toxines zich ophopen rond beschadigd weefsel, wat alleen zwelling en pijn verhoogt.


Uit onderzoek blijkt dat Deeptissue massage een positief effect heeft op patienten met hoge bloeddruk en hartslag

Een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine bleek dat diepe weefselmassage positieve effecten had op systolische, diastolische en gemiddelde arteriële bloeddrukwaarden bij volwassenen met pijn en hoge bloeddruk symptomen. Hier een link naar de wetenschappelijke studie.